09-10-2018, 09:53 PM
Hej, bawię się w decoupage już jakiś czas, wychodzi lepiej lub gorzej, ale w sumie wciąż jestem amatorem. Nie stosuję skomplikowanych technik ani preparatów, do głupich spękań podchodzę na razie jak pies do jeża, stawiam na prostotę, ciekawy pomysł i kompozycję. Nie bardzo mi pasują klimaty w stylu "słodkie kwiatuszki". Technicznie też temu pewnie dużo brakuje, bo wyznaję zasadę, że to rękodzieło, nie ma wyglądać jak z fabryki
No dobra, lecimy.
Na początek skrzyneczka na prezent dla koleżanki, która też nie lubi nazbyt słodko"
A to etui na telefon. Polecam zrobienie etui, bo po dobrym polakierowaniu jest dostatecznie trwałe, używałam go chyba kilka miesięcy, pierwsze wysiadły perełki (nie odpadły, a wytarły się ), trzeba by zastosować raczej pisak perłowy może... Nie polecam lakierować tylko tyłu, bo on najbardziej jest narażony na ścieranie, no i zgięcia.
Komódka na biżuterię, czy co tam wsadzicie:
P.S. Czemu forum się awanturuje, że mam 12 obrazków, jak mam 9? Kolejne w następnym poście.
No dobra, lecimy.
Na początek skrzyneczka na prezent dla koleżanki, która też nie lubi nazbyt słodko"
A to etui na telefon. Polecam zrobienie etui, bo po dobrym polakierowaniu jest dostatecznie trwałe, używałam go chyba kilka miesięcy, pierwsze wysiadły perełki (nie odpadły, a wytarły się ), trzeba by zastosować raczej pisak perłowy może... Nie polecam lakierować tylko tyłu, bo on najbardziej jest narażony na ścieranie, no i zgięcia.
Komódka na biżuterię, czy co tam wsadzicie:
P.S. Czemu forum się awanturuje, że mam 12 obrazków, jak mam 9? Kolejne w następnym poście.