Dziękuję dziewczynki za odwiedzinki, zbyt rzadko tu zaglądam.
Pędzę odpowiedzieć na pytania:
(02-19-2016, 11:56 AM)DecouDream napisał(a): A jak się przeplata tasiemki przez takie małe dziurki? Jest na to jakiś sposób czy po prostu długo to schodzi? 
DeDuś to proste jak drut, haczykowatym drutem , bo ja nieszydełkowa jestem ;o)))
(03-04-2016, 10:39 AM)Tinuviel napisał(a): Listownik kojarzy mi się ze słonecznym latem u babci na wsi. Ach, przyjemne myśli przywodzi! Taki "z duszą" 
A jak zrobiłaś tę chropowatą powierzchnię na pierwszej ściance? Lakierowałaś wałkiem?
Tapowałam farbę gąbką, tylko zawsze staram się by nie było bombelków, szlifuję, a ten listownik zostawiłam i wyszło takie właśnie ;o)))
Lakierowałam tylko dwa razy specjalnym lakierem satynowym do farb kredowych, bardzo sympatyczny w dotyku ;o)
(03-05-2016, 02:28 PM)martag90 napisał(a): Na listowniku jeszcze gazę widzę?
Tak, taki był pomysł ;o)))
Dzisiaj pokażę Wam skrzynię, którą zrobiłam na zamówienie mojej siostry.
Miała to być skrzynia na pierwsze rzeczy pierwszego dziecka: pierwszy ząbek, smoczek i takie tam cuda wianki....
Skrzynia zainspirowana blogiem swiatDecoupage.pl i z tego bloga przepis na zimną porcelanę i efekt 3D.
Zdjęcia robione o różnych porach, by wydobyć wszystkie efekty, a i tak nie widać jak mocno jest wylakierowana na wieku.