Liczba postów: 148
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Chwilę mnie tu nie było, wracam, a tu tyle miłych słów No i dogrzebałam się do mojego wątku Podziękował za wszelkie słowa uznania wszystkim i każdej z osobna
Grace - oczywiście, że zabezpieczone, lakierem nitro, dał ładna bursztynową poświatę, ot taki zżółkły stary lakier.
satori - właścicielka podobno zachwycona (ktoś pośredniczył w obdarowaniu), dostałam w ramach wdzięczności kubek w... maki tak jak dla makowej przystało
Ta taca co podesłałaś fantastyczna! Przyglądam się jej i zastanawiam jak zrobiona. W ogóle widzę że teksturę ma takiego starego nieczyszczonego drewna, jakby spruchniałego chyba. Aż mnie zaciekawiło jak się taki efekt osiąga
Jak już się tak cieszycie i radujecie z opisanej przeze mnie procedury przecierek to proszę się brać do roboty i koniecznie chwalić efektami!
Liczba postów: 378
Reputacja:
0
Tacka fajna. Podoba mi się wkomponowanie tych kwiatków. W ogóle kolory motywu współgrają z tłem.
A co do efektu "spruchniałego drewna" to gdzieś czytałam, że czyści się je ostrą szczotką, tak żeby te miękkie części drewna usunąć i wtedy zostają takie rowki. Myślę, że to jest szczotka druciana.
Reputacja:
0
(03-19-2013, 04:17 PM)abfd napisał(a): Tacka fajna. Podoba mi się wkomponowanie tych kwiatków. W ogóle kolory motywu współgrają z tłem.
A co do efektu "spruchniałego drewna" to gdzieś czytałam, że czyści się je ostrą szczotką, tak żeby te miękkie części drewna usunąć i wtedy zostają takie rowki. Myślę, że to jest szczotka druciana.
Trzeba by pokombinować
ja taki spróchniały i fajny to miałam kufer, staaaaary! Znalazłam u babci, jak zaczełam czyścić to właśnie taka faktura.
Wydaje mi się że druciana szczotka tylko porysuje to drewno, ale nie wiem.
Liczba postów: 447
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Twoja taca pasowałaby mi do mojego domku na wsi, oj pasowałaby
Reputacja:
0
(03-19-2013, 07:02 PM)asiek_71 napisał(a): Twoja taca pasowałaby mi do mojego domku na wsi, oj pasowałaby
Oj trochę się spóźniłaś
Liczba postów: 1,633
Reputacja:
9
no tak, dzieki za przewodnik. Technike (i) znam jak najbardziej, mi tak najbardziej chodzilo o te mocne krechy - przetarcia, czyli tam mocniej sciernym? bo tak sobie wyobrazilam jakies ostrawe narzedzie przydomowo-kuchenne do specjalnych, grubych drapan. I tego akurat na tacy nie ma - delikatnie (mniej, wiecej ) tarlas tym razem, ale wczesniejsze tla mialy po pare takich grubszych starc... no i tak chcialam o nie zapytac , dzieki raz jeszcze za przewodnika.
Reputacja:
0
(03-19-2013, 09:15 PM)craftingbydominique napisał(a): no tak, dzieki za przewodnik. Technike (i) znam jak najbardziej, mi tak najbardziej chodzilo o te mocne krechy - przetarcia, czyli tam mocniej sciernym? bo tak sobie wyobrazilam jakies ostrawe narzedzie przydomowo-kuchenne do specjalnych, grubych drapan. I tego akurat na tacy nie ma - delikatnie (mniej, wiecej ) tarlas tym razem, ale wczesniejsze tla mialy po pare takich grubszych starc... no i tak chcialam o nie zapytac , dzieki raz jeszcze za przewodnika.
Oj Domi, wszystko tak jak opisałam, papierem ściernym 150. A o które większe starcia Ci chodzi? Na jakich pracach? Bo aż się pogubiłam
Reputacja:
0
03-23-2013, 06:28 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-23-2013, 06:29 PM przez makowababuszka.)
Oczywiście u mnie jak zawsze zamówienie ekspres, więc zdjęć też jakiś rewelacyjnych nie zdążyłam zrobić.
W ogóle najchętniej to bym to pudełko wrzuciła do działu "antypiękności".
Patrzcie tylko, crack jakiś dziwny wyszedł, wypełniłam cieniem do powiek (jak zazwyczaj), później lakier w sprayu, ale gdzieś mi się ten crack zgubił wtedy po prostu. Motyw źle rozplanowany bo na szybko. Zapięcie kontrastuje.
Wygląda jak wygląda...
Tym samym oświadczam, że żadnych jaj u mnie nie będzie!
Liczba postów: 2,632
Liczba wątków: 0
Reputacja:
11
Motyw piekny. A krak- jak to on - nieprzewidywalny.
Liczba postów: 1,633
Reputacja:
9
zostawmy juz przetarcia na boku... zabierzmy sie za ten roz... i ten krak... albo sie nie zabierzmy , no nie lezy mi ten kolor totalmentnie, motyw tak, calosc nie bardzo, sorry.
|