![]() |
Raz kozie... pokazuję... - 103 - dla mamy dziewczynek - Wersja do druku +- Decoupage - forum dyskusyjne o decoupage! Wszystko do decoupage! (https://www.decoupageforum.pl) +-- Dział: Galeria naszych prac (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=74) +--- Dział: Prace decoupage (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=75) +--- Wątek: Raz kozie... pokazuję... - 103 - dla mamy dziewczynek (/showthread.php?tid=371) |
RE: Raz kozie... pokazuję... - Zuza - 07-11-2011 Pewnie że kara!! Znowu hurcik wrzucasz!! Pudełko z czerwonym środkiem i pierwsza doniczka to moi faworyci! ![]() RE: Raz kozie... pokazuję... - callisto - 07-11-2011 Virgo bardzo ładne prace, 1 i 2 pudełeczka są śliczne , domyślam się iż maki to papier ryżowy - baardzo go lubię. Troszkę mi czegoś brakuje, bo takie "surowe" - no chyba, że o takowe ci chodziło. Ja tam widzę drobne kropeczki, ciut czerwonych i zielonych, ale to takie moje widzimisię ![]() ![]() RE: Raz kozie... pokazuję... - Virgo_777 - 07-11-2011 (07-11-2011, 10:12 AM)Shanna napisał(a): Super prace. Podoba mi sie szkatulka. Na donicy piekny wzor. No i masz fajny podstawek pod doniczke. Jak takich nie widzialam a w ogrodniczym bywam dosc czesto. To byl komplet? Podstawka też z terakoty. I doniczki i podstawki kupowane oddzielnie. RE: Raz kozie... pokazuję... - Virgo_777 - 07-14-2011 Zuza, wrzucam hurtem, bo seriami cudaczę. Jedna partia wysycha i następna się robi. Postaram się wrzyucać pojedynczo (no może prawie pojedynczo). A wywala mnie co i rusz ![]() Te nierówności na podstawkach miały takie być bo doniczki stoją wysoko i nie chciałam, żeby takie '"pod linijkę" były (faktura doniczek i podstawek jest lekko porowata). Widzę po Waszych opiniach, że to zły był pomysł (chociaż mi wydaje się, że całkiem ładnie to wygląda (mam rację - wydaje mi się). RE: Raz kozie... pokazuję... - Zuza - 07-15-2011 Nie wiem czy uda Ci się zrobić tak "pod linijkę"... Już chyba lepiej rozmyć to połączenie... Np. pociapać gąbeczką... RE: Raz kozie... pokazuję... - Shanna - 07-15-2011 Virgo - pod linijke to mi nawet na matematyce kwadrat nie wyszedl ![]() RE: Raz kozie... pokazuję... - Virgo_777 - 07-15-2011 No dobrze, dobrze, poprawię ![]() ![]() RE: Raz kozie... pokazuję... - Shanna - 07-16-2011 Ja tylko napisalam co mozna zrobic...tak na przyszlosc. Tej pracy nie poprawiaj. Z doswiadczenia wiem, ze jak sie cos poprawia to efekt zwykle jest odwrotny:/ RE: Raz kozie... pokazuję... - Virgo_777 - 07-18-2011 Shanna, toż wiem, że wszystkie Wasze uwagi są z troski i chęci pomocy. Wiem i dziękuję serdeczne (poprzedni wpis to miał być żart) :* RE: Raz kozie... pokazuję... - Virgo_777 - 07-18-2011 Pierwszy i póki co ostatni raz reanimowałam starą glinianą doniczkę. Wyszorowałam, wysuszyłam, pomalowałam podkładem, pomalowałam kilkoma warstwami farby i wreszcie nie wyłaziły żółte plamy. Nakleiłam róże i… skubaniutkie żółtości wylazły. Do tego po klejeniu farba popękała (ale to całkiem dobrze wygląda jak mi się zdaje). Polakierowałam matowcem i musi tak już być bo inaczej musiałabym ją wyrzucić (do tego motywu mam niewytłumaczoną słabość) |