![]() |
Raz kozie... pokazuję... - 103 - dla mamy dziewczynek - Wersja do druku +- Decoupage - forum dyskusyjne o decoupage! Wszystko do decoupage! (https://www.decoupageforum.pl) +-- Dział: Galeria naszych prac (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=74) +--- Dział: Prace decoupage (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=75) +--- Wątek: Raz kozie... pokazuję... - 103 - dla mamy dziewczynek (/showthread.php?tid=371) |
Raz kozie... pokazuję... - 103 - dla mamy dziewczynek - Virgo_777 - 03-19-2011 RE: Raz kozie... pokazuję... - Zuza - 03-20-2011 Grarut już Ci napisała, co trzeba poprawić, to ja Tylko pochwalę... ![]() Piękny krak na okrągłej Ci wyszedł! ![]() ![]() RE: Raz kozie... pokazuję... - Shanna - 03-20-2011 Pierwsza szkatulka super. Metalowe czesci delikatnie wyczysc i bedzie elegancko. Na drugiej super crack. Motyw wycielabym dokladniej, ale to moje zdanie. Jesli tak mialobyc wyciete, to ok. RE: Raz kozie... pokazuję... - callisto - 03-21-2011 Doprawdy nie masz czego się wstydzić, jak na początek nie jest źle ![]() RE: Raz kozie... pokazuję... - Virgo_777 - 03-21-2011 Okrągłe pudełeczko to tester - chciałam zobaczyć jak co się robi (wycięcie motywu z zapasem było zamierzone). Szkatułka z różami - tej to brakuje kilku warstw lakieru na wieku - zwłaszcza jego bokach. Ciemny dół zostawię taki kostropaty. Drewno wyło bardzo porowate. Dziękuję za słowa zachęty. Świadoma jestem, że daleko moim "dziełom" do jako takiej jakości. Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej. Wdzięczna będę za wszelkie uwagi. Póki co zabrałam się za regenerację starej, pokoślawionej, pomalowanej diabli wiedzą czym osłonki na donicę z dziwnego tworzywa drewnopodobnego. No i... serwetka deczko się naderwała ![]() ![]() RE: Raz kozie... pokazuję... - Shanna - 03-21-2011 Nie martw sie. Naderwana serwetke mozna domalowac i nikt sie nie polapie. Albo tak jak ja, przy jednej z butelek, zamaskuj motywem z sospeso. Wprawa w rekach sama przyjdzie, nawet nie zauwazysz kiedy. RE: Raz kozie... pokazuję... - Virgo_777 - 03-21-2011 Dziękuję za słowa otuchy i zachęty oraz za uwagi. Czytam sobie forum i wiele cennych wskazówek z niego wyłowiłam (z pewnością brakuje mi porządnego, przede wszystkim miękkiego pędzla do lakieru). Napaliłam się okrutnie na serwetkowanie. Mam kilka pomysłów. Zakupiłam jeszcze kilka pudełek, serwetek i takich tam różności (czekam na dostawę). Moi panowie pobłażliwie patrzą na moje "zapalenie" (troszkę studzą mój zapał, ale mnie wspierają – zapytali tylko czy będą obiady ![]() ![]() Póki co mam pytanie Gdzieś już czytałam na ten temat, ale nie pamiętam dokładnie odpowiedzi Jak zachowuje się „wodorozcieńczalna emalia akrylowa do drewna i metalu” ? Czy to coś nadaje się do prac decouge-owych? pozdrawiam Justyna ...ale żem napisała... RE: Raz kozie... pokazuję... - callisto - 03-22-2011 nadaje się, i nie ma znaczenia jakiej firmy, bekers,domalux, dekoral. Badzo dobrze kryje i dobrze się ją nakłada zarówno pędzlem jak i gąbką. RE: Raz kozie... pokazuję... - Virgo_777 - 03-22-2011 Dziękuję za odpowiedź ![]() RE: Raz kozie... pokazuję... - callisto - 03-22-2011 Nie przejmuj się połyskiem, może tak się dziać, kiedy farba jest jeszcze mokra. I dobrze, że podoba CI się to co robisz to najważniejsze ![]() ![]() |