![]() |
różana szkatułka s 49 - Wersja do druku +- Decoupage - forum dyskusyjne o decoupage! Wszystko do decoupage! (https://www.decoupageforum.pl) +-- Dział: Galeria naszych prac (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=74) +--- Dział: Prace decoupage (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=75) +--- Wątek: różana szkatułka s 49 (/showthread.php?tid=2189) |
różana szkatułka s 49 - hira - 01-25-2016 stało się... popełniłam pierwszą pisankę, na tej niewyrównanej powierzchni, z wygładzaniem będę kombinować na innych egzemplarzach muszę przyznać że to wciąga strasznie;-D ile razy zmywałam pod wodą nie zliczę, efekt jest taki na razie polakierowałm 3 razy i szykuję się do szlifowania zastanawia mnie tylko to czy po kilkunastu lakierowaniach i szlifowaniach zatrze się ta granica przyklejonej serwetki czy jednak powinnam to zacieniować, póki co część naklejona jest widocznie ciemniejsza RE: popełniłam pisankę - hira - 01-25-2016 a ja naiwna myślałam ze mając bladoróżową serwetkę i różowe tło to se mogę wyrwać.... część tego motylka była połączona z innym motywem na tej serwetce i musiałam wyciąć, stąd pewnie ten trójkąt a jak wyciąć dokładnie te zawijaski to pojęcia nie mam pocieszam się tylko ze tej serwetki nie kupowałam specjalnie, miałam w domu całą paczkę z zamierzchłych czasów RE: popełniłam pisankę - hira - 01-25-2016 to ja mam jeszcze jedno pytanie, jęśli mogę;-D mam farbę pastelowa orchidea, chcę nakleić serwetkę z białym tłem, nada się ta farba, czy muszę jednak pomalować białą? RE: popełniłam pisankę - b-b - 01-25-2016 Dlatego ja uwielbiam serwetki z białym tłem ![]() Ale tak jak pisały dziewczyny trafiają się śliczne na innym i wtedy trzeba włożyć w to o wiele więcej pracy. Życzę wytrwałości i dużo wolnego czasu ![]() RE: popełniłam pisankę - Virgo_777 - 01-25-2016 No tak, czasem piękny motyw, ale na kolotywm tle. To chyba troszku sadyzm ze strony prodycenta ![]() Olik dokładnie opisała co i jak. Narobić sie trzeba, ale warto. Na farbę pastelowa orchidea naklejałam motywy z białym tłem. Niestety nie wszystkie idealnie sie wtopiły, bo różnej grubości i nasiąkliwośći był papier serwetki. Myślę, że jedyny sposób to próbować. Grażka, a co chcesz wycinać..? RE: popełniłam pisankę - DecouDream - 01-25-2016 Pisanka fajna. Dziewczyny dobrze radzą. Ćwiczenie czyni mistrza, a i mistrz nie może siadać na laurach ![]() ![]() RE: popełniłam pisankę - hira - 01-26-2016 szkoda czasu to prawda, ale u mnie jakaś setka rożnej wielkości zalega z lat poprzednich i muszę coś z nimi zrobić.... machnęłam kolejne dwie, suszą się po 1 lakierowaniu RE: popełniłam pisankę - abask - 01-26-2016 Też nie będę się wymądrzać bo już wiesz co i jak. Powiem tylko, że moje pierwsze styropianki były takie sobie ![]() RE: popełniłam pisankę - DecouDream - 01-26-2016 I na mojej pierwszej (i jedynej póki co ![]() ![]() hira pisanki część1 str 2 - hira - 02-07-2016 udało mi się skończyć kilka jajek, wyszły takie sobie, ale pocieszam się że nie od razu Kraków zbudowano... na tej z różami farbę nakładałam pędzlem,kolejne już tapowałam gąbką i wyszły ciut lepsze p.s. te mazy po prawej stronie to chyba odbicie światła albo brudny aparat,na żywca oglądałam i tego nie ma;-D |