![]() |
Już nie pierwsze wypociny Pasady ;o) Torbówka str. 75 - Wersja do druku +- Decoupage - forum dyskusyjne o decoupage! Wszystko do decoupage! (https://www.decoupageforum.pl) +-- Dział: Galeria naszych prac (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=74) +--- Dział: Prace decoupage (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=75) +--- Wątek: Już nie pierwsze wypociny Pasady ;o) Torbówka str. 75 (/showthread.php?tid=1824) |
Już nie pierwsze wypociny Pasady ;o) Torbówka str. 75 - Pasada - 04-09-2014 A więc (tak, wiem, że od "a więc" się nie zaczyna, ale co tam ;o)) ) pokazuję moje pierwsze prace. Na pierwszy rzut to nieszczęsne pudełko ze szkolenia Stamperii, które mi się nie podoba. Te przenikające się kolory, które się nie przenikają (a u pani ze Stamperii - mistrzostwo świata), ten kolor maskujący przyklejony motyw, uhhh okropność i do tego jeszcze się zrobił krak na tej farbie choć nie wiem skąd. no i pierwszy transfer (wszystko na pierwszy raz wytarte na tych zajęciach) Niestety zdjęć dwóch prac, tych lepsiejszych nie posadam w tym momencie. I popełniona bombka (gdzieś reszta zdjęć zaginęła - nie wszystkie też były udokumentowane) Jak na razie więcej nie mogę wstawić bo znikło okno załączników. RE: Pierwsze wypociny Pasady ;o) - asik1979 - 04-09-2014 Pudełko nie jest złe, moim zdaniem. tylko wieczku przydałby sie szlif-np cieniowanie kwiatków, co by płaskie nie było. poza tym na moje oko powinny byc lepiej wycięte i lepiej zlakierowane żeby wtopić obrazek. Bombka-podoba mi się, chociaz pewnie blizej innych świąt niż Wielkanocne by były jeszcze ładniejsze ![]() co do transferu-jak na pierwszy raz uwazam że jest naprawde dobry, ja mojego pierwszego nie publikowałam bo sie nie nadawał ![]() RE: Pierwsze wypociny Pasady ;o) - Virgo_777 - 04-09-2014 Eeee... ładnie jest i przede wszystkim starannie. Widzisz, tutejsze Duszki to mistrzynie, ja zatrzymałam się i mogę tylko doskonalić staranność. Tobie życzę Ci abyś im dorównała (a w duchu - przebij je ![]() RE: Pierwsze wypociny Pasady ;o) - abask - 04-09-2014 ~Jak dla mnie to prace całkiem udane ![]() ![]() RE: Pierwsze wypociny Pasady ;o) - Pasada - 04-09-2014 Jeśli chodzi o lakierowanie to było pociągnięte tylko raz jakimś lakierem satynowym Stamperii oczywiście, one te Stamperie (panie) ani razu nie wspominały o tym, żeby lakierować prace dziesiątki razy ;o)) by było cudnie, a jakoś nie miałam do tego pudła więcej sentymentu by je dodatkowo w domu smyrać. ;o) RE: Pierwsze wypociny Pasady ;o) - Vika - 04-10-2014 Mnie pudełko nie zachwyciło i to nie tylko dlatego, że tego lakieru... Ale podoba mi się w nim kolorystyka ![]() Za to bombka - o, tak! Wszystko w niej jest akurat - kolor, śnieg, skrzący mróz, fajnie skomponowany motyw, lubię tak, no i ponieważ sama tak nie umiem, a lubię, to zabieram! ![]() RE: Pierwsze wypociny Pasady ;o) - Erato - 04-10-2014 Naprawdę rzadko komu pierwsza praca i to jeszcze z warsztatów wychodzi cud-miód. Pudełko nie jest wcale złe, pomijam styl, bo to nie moje klimaty. Ja na nim widzę przede wszystkim "grzech nadmiaru", za dużo wzorów, kolorów, jeszcze kropki na bokach - ale doskonale rozumiem, że za pierwszym razem koniecznie chce się zrobić dużo wszystkiego ![]() Bombka za to bardzo dobra! Okienko załaczników "znikło", bo do jednego posta możesz wstawić naraz tylko pięć zdjęć. Jeśli chcesz więcej, to po prostu piszesz kolejnego posta - posty napisane jeden pod drugim wyświetlą się jako jeden, a każdorazowo będziesz mogła dołączyć 5 zdjęć. RE: Pierwsze wypociny Pasady ;o) - Pasada - 04-10-2014 O i to jest "ta wiedza", której nie doczytałam bo jej nie ma albo jej nie znalazłam, ale teraz już wiem ;o)) Dziękuję za komentarze, później dodam inne zdjęcia a zaległości będę nadrabiać w święta i wtedy będę do Was zaglądać i komentować. Idę tworzyć ;o) RE: Pierwsze wypociny Pasady ;o) - DecouDream - 04-10-2014 Świetna bombka ![]() Brawa za pierwsze prace, czekam na następne ![]() RE: Pierwsze wypociny Pasady ;o) - Shanna - 04-11-2014 Poczatki.... Bombka super. Udana w 100%. Transfer tez mi sie podoba. Te przetarcia dodaja uroku, starosci i ''tego czegos'' co w transferach potrzeba, czyli jest good. Pudelko....mnie sie nie podoba, chociaz zle nie jest. Dziewczyny maja racje, poprawic i bedzie lepiej. Czekam na kolejne poczatki.... ![]() |