![]() |
Pierwsze i kolejne kroczki w decu- szkatułka z lewendową nutką str.61 - Wersja do druku +- Decoupage - forum dyskusyjne o decoupage! Wszystko do decoupage! (https://www.decoupageforum.pl) +-- Dział: Galeria naszych prac (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=74) +--- Dział: Prace decoupage (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=75) +--- Wątek: Pierwsze i kolejne kroczki w decu- szkatułka z lewendową nutką str.61 (/showthread.php?tid=1441) |
RE: Pierwsze i kolejne kroczki w decu -szkatułka z dzieciaczkami str.43 - Vika - 06-05-2013 No to ja konstruktywnie spróbuję ![]() atutem tej szkatuły jest niewątpliwie kolorystyka, bardzo ładnie zgrałaś szarość motywu z brązami (a wiem, że to wcale nie jest łatwe), przecierki i postarzenia wykonałaś na piątkę z plusem, z wyczuciem i bez przesady, ale mam wrażenie, że sam motyw jest trochę niefortunnie dobrany ( nie mówię o tym, że dzieci... chodzi mi o wielkość samego motywu, i co za tym idzie - o niemożność manewrowania nim - to, o czym mówiła LS, pozycja... przekłada się to na kompozycję i na ogólny ogląd całości...) gdyby szkatuła była większa... albo sam motyw mniejszy, to zdecydowanie byłoby lepiej ![]() RE: Pierwsze i kolejne kroczki w decu -szkatułka z dzieciaczkami str.43 - abfd - 06-05-2013 A ja niekonstruktywnie ![]() Ja ten motyw ułożyłabym prostopadle do obecnej osi obrazka, tak żeby jednak zachować poziom a nie pion. A tak z innej beczki jesteś lewo- czy prawo-ręczna? RE: Pierwsze i kolejne kroczki w decu -szkatułka z dzieciaczkami str.43 - Shanna - 06-05-2013 I mnie sie podoba wykonanie. Zwlaszcza wewnatrz. Piekny kolor srodka wybralas. Cienie dookola pierwsza klasa. Motyw pasuje i dobrze skomponowany z caloscia, choc nie w ta strone ![]() RE: Pierwsze i kolejne kroczki w decu -szkatułka z dzieciaczkami str.43 - Erato - 06-05-2013 Mnie się szkatułka bardzo podoba, nie lubię "dzieciaczkowych" motywów, ale nie o to chodzi - i wcale mi nie przeszkadza orientacja motywu, tj. pion a nie poziom, natomiast jednak coś jest generalnie nie halo z kompozycją, mam wrażenie przypadkowości. Co jednak wcale nie burzy ogólnego odbioru, świetna kolorystyka. RE: Pierwsze i kolejne kroczki w decu -szkatułka z dzieciaczkami str.43 - asiek_71 - 06-05-2013 abfd jestem praworęczna i to w 100% ![]() ale dałyscie mi teraz do myslenia...hm....patrzę teraz i patrzę i juz sama nie wiem jak byłoby najlepiej z tym motywem ![]() ![]() W każdym razie kazdy komentarz i podane propozycje analizuję dokładnie i dziekuję za konstruktywne oceny ![]() RE: Pierwsze i kolejne kroczki w decu -szkatułka z dzieciaczkami str.43 - gofira - 06-05-2013 o stronie już wiesz więc pisać nie będę . tak sobie patrzę i tak sobie pomyślałam że jeśli tobie podoba się ten obrazek tak bardzo jak mnie to czasem tak się zdarza, ze chcemy coś za wszelką cenę wcisnąć na jakiś przedmiot nawet za cenę "leżącego obrazka" i może tak było w tym przypadku - to spekulacje oparte na własnym doświadczeniu z obrazkami które bardzo mi się podobają, lub co gorsza na które uparł się klient ( czytaj słynne słoneczniki - wielkie kwiaty na małym boku herbaciarki) tak czy inaczej technika i brązy godne pochwały. RE: Pierwsze i kolejne kroczki w decu -szkatułka z dzieciaczkami str.43 - craftingbydominique - 06-05-2013 faktycznie jest lekko po przekatnej, mi tak pasuje, szczegolnie, ze oko przyciaga swietnie pocieniowane tlo. za to na bokach nie widze szarosci, a braz lekko zmleczony ![]() RE: Pierwsze i kolejne kroczki w decu -szkatułka z dzieciaczkami str.43 - abfd - 06-05-2013 Pytałam, bo umieściłaś motyw pod takim kątem jakbyś miała dominujące lewe oko. Ale to moje takie dziwactwa... RE: Pierwsze i kolejne kroczki w decu -szkatułka z dzieciaczkami str.43 - brunetka - 06-05-2013 Słodki ten motyw z dzieciaczkami ![]() RE: Pierwsze i kolejne kroczki w decu -szkatułka z dzieciaczkami str.43 - jomajka12 - 06-06-2013 A mnie szkatułka cała pasuje. Problem za to jest w ustawieniu szkatułki do zdjęcia - gdyby dół szkatułki był równoległy do dołu zdjęcia, przypuszczam, że nie byłoby tylu wątpliwości co do kompozycji. ie oróciłam "do pionu" to od razu motyw lepiej wyglądać zaczął. Co ja mówię lepiej - bardzo dobrze zaczął wyglądać. |